Man kan stemme sin guitar på flere måder

Man kan stemme sin guitar på flere måder, det nemmeste er naturligvis at anskaffe sig en guitar tuner, hvilket på ingen måder behøver at være særligt dyrt, men man dog også klare sig uden!

I denne artikel kan du få hjælp til at stemme din guitar. Artiklen beskriver hvordan du stemmer din guitar med en guitar tuner, på gehør og ved hjælp af youtube.

Guitar tuner:

Hvis du ønsker at gøre det nemt for dig selv at stemme din guitar, bør du helt klart anskaffe dig en guitar tuner. Det er ikke særligt dyrt og meget hurtigere end at gøre det på gehør eller ved hjælp af andre metoder. De fleste guitar tunere fungere på den simple måde at du spiller strengene enkeltvis og spænder strengen til displayet på din guitar tuner skrive henholdsvis E – A – D – G – H/B – E (Oppefra og ned) som er standardtuningen.

Uden hjælp

Standardtuningen for en seksstrenget guitar er E-A-D-G-H-E(Oppefra og ned), det kan blandt andet huske ved sætningen: En And Der Gik Henover Engen (Hvis man kan se bort fra at henover burde være i to ord). Hvis vi antager, at minimum en streng stemmer kan du stemme de resterende ved hjælp af følgende metode.

For eksempelvis at stemme A-strengen, altså nr. 2 streng(Hvis vi antager at E-strengen, altså den øverste streng stemmer), skal man blot sætte fingeren på E-strengen i 5 bånd og derefter stemme A-strengen til den lyder som E-strengen gør i 5 bånd. Det samme gælder resten af strengene med blot én undtagelse. Denne undtagelse er når man stemmer H-strengen, her skal man slå G-strengen an i 4 bånd i stedet for 5.