Yuriy Shishkov – Fender Guitar master builder

Yuriy Shishkov er efter vores opfattelse en af verdens mest æstetiske guitarbyggere. Hans detaljegrad er helt fantastisk når han bygger sine guitarer.

Yuriy Shishkov har mange års erfaring fra instrumentbyggeri

Yuriy Shishkov har mange års erfaring fra instrumentbyggeri. Han startede, som en verdensklasse violinbygger, men har siden hen benyttet sine færdigheder, som guitarbygger, der har landet ham et job i Fenders Customshop, som Masterbuilder. Yuriy Shishkov er en af de sidste af de sidste super dygtige renæssance guitarbyggere. Han startede, som så mange andre i små rammer og rod i en kælder i hans hjemby Gomel i det tidligere Sovjetunionen, hvor han begyndte at bygge guitarer til venner og kolleger.

Da Yuriy Shishkov ankom til Usa i 1990….

Da Yuriy Shishkov ankom til Usa i 1990, bosatte han sig i Chicago området og samarbejdede med en række af de bedste musikere. Blandt andet har han samarbejdet med Dimebag Darrell fra Pantera, Jimmy Page og Robert Plant fra Led Zeppelin, Nuno Bettencourt, Robin Zander fra Cheap Trick og Paul Stanley fra Kiss. Shishkov tiltrådte Fender Custom Shop ‘ s Master Builder team i 2000, og har lavet virkelig mange storslåede instrumenter med udsøgte detaljer og indlæg.

Se nogle af hans spændende guitarer her: